Doç. Dr. Sevil Savaş Erdoğan ile Yeni Bir Hayata Merhaba Deyin...

Yüzdeki Yara İzleri Nasıl Geçer?

Yüzdeki Yara İzleri İçin Lazer Tedavi

Yüzdeki yara izleri, geçmiş travmaların veya cilt problemlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir ve genellikle kişinin görünümünü ve özgüvenini olumsuz etkileyebilir. Ancak, günümüzde gelişen tıbbi teknoloji ve estetik prosedürler sayesinde, yüzdeki yara izlerini azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak mümkün olabilir.

Lazerle yara tedavisi, yüzdeki yara izlerinin görünümünü iyileştirmek için etkili bir seçenek olarak öne çıkar. Bu yazıda, lazerle tedavi yönteminin yüzdeki yara izleri üzerindeki etkileri, uygulama şekli ve yararları hakkında daha detaylı bilgi vereceğiz. Yüzdeki yara izleri nasıl geçer sorunuzun cevabı ve yüzdeki yara izleri için tedavi yöntemleri ile ilgili faydalı bilgiler yazımızda…

[widget-150]

Yüzdeki Yara İzinin Sebepleri Nelerdir?

Yüzdeki yara izleri de diğer yaralar gibi belirli sebeplerle oluşur. Dermatoloji uzmanı tarafından uygulanan yara izi tedavisinde bu sebepleri bilmek ve duruma göre tedavi planı çıkarmak önemlidir. Yüzdeki yara izlerinin nedenleri;

  • Kaza ve yaralanma
  • Ameliyat sebebiyle oluşan izler
  • Yanık
  • Enfeksiyon
  • Isırık izleri
  • Sivilce ve akne sonrası oluşan izler
  • Su çiçeği ve benzeri hastalıklardan sonra oluşan döküntü izleri

Yüzdeki Yara İzleri için Tedavi

Yüzdeki yara izleri geçer mi sorunuza son yıllarda geliştirilen yara izi tedavi yöntemleri ile yanıt verelim. Yara izi tedavisi; yaranın türüne, kapladığı alana ve diğer estetik ihtiyaçlara bağlı olarak şekillenir. Yüzdeki yara izi tedavisi için zımparalama, balon yöntemi ya da lazer ile yara izi tedavisi gibi farklı yöntemler kullanılır.

Balon yöntemi ile doku genişletme; yaranın çevresindeki sağlam deri altına ameliyatla bir doku genişletici balon yerleştirilmesi ile yapılır. Başlangıçta boş olan doku genişletici, haftalar içinde içine tuzlu su enjekte edilerek şişirilir. Şiştikçe derinin genişlemesi sağlanır. 1 – 2 ay sonra yeterli miktarda doku elde edilince ikinci bir ameliyatla yaralı alan alınır ve sağlıklı deri bu alana kaydırılır.

Yüzdeki yara izleri için tedavi olarak lazer en çok tercih edilen yöntemdir. Lazerle iz tedavisi yapılırken cilt yüzeyine belirli bir düzenle lazer ışınları gönderilir ve cilt üzerinde kontrollü bir şekilde hasar oluşturulur. Cilt bu durumda iyileştirici mekanizmaları devreye sokar ve doku tamiri yapar. Kolajen oluşumu ile birlikte izlerin ve lekelerin görünümü hafifler, akne kaynaklı çukurların derinliği azalır. Lazerle yüzdeki yara izi tedavisi sırasında derideki su moleküllerine lazer ile enerji bırakmaktır. Buharlaşarak deride kolajen üretiminin hızlanmasıyla, 1mm’den küçük yanık noktacıkları etrafında toplanan onarım hücreleri ile tedaviyi başlatır.

Zımparalama ve ince deri yaması ile kapatma yöntemi ise özellikle jiletlemeye bağlı izler gibi renk farklılıklarının ön planda olduğu yara izlerinin tedavisinde kullanılır. Deri önce zımparalanır, uyluktan alınan ince deriler bu alanlara eklenir.

Yüzdeki yara izleri nasıl geçer dediğimizde lazer ve zımpara işlemlerinin hızlı sonuç verdiğini söyleyebiliriz. Yüz için lazer tedavi son teknoloji cihazlarla yapıldığı için daha güvenli sonuçlar karşımıza çıkarır. Ayrıca PRP ile yara izlerinin giderilmesi mümkündür. Kişinin kendi kanından elde edilen trombositler bölgedeki derinin canlanmasını sağlar.

[widget-151]

Yüzdeki Yara İzleri için Lazer Kesin Çözüm mü?

Yüzdeki yara izlerinin tedavisinde akut dönemde silikon ve iz kremleri işe yarayabilir. Erken müdahale edilmediğinde daha kalıcı yaralar oluşabilir. Cerrahi müdahale yara izi tedavisi için her zaman çözüm olmayabilir. Geniş yaralarda yara izini daraltmayı sağlayabilir.

Lazer tedavi yüz için faydalı sonuçlar verse de çok derin yaralarda bölgedeki kusurları hafifletebilir ve çok küçük ya da görünmez hale getirebilir. Yüzdeki yara izleri geçer mi, hangi teknikler kullanılır, yüz için lazer tedavi nasıl yapılır, lazerle yara izi tedavisi kaç seans sürer gibi sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.

Bunu biliyor musunuz?

Yara izleri, derinin altındaki dokuların onarılması sırasında oluşan bağ dokusunun (kollajen) aşırı üretimi veya yetersiz üretimi nedeniyle ortaya çıkar.

Yorum Yap

Randevu Al
Randevu Al +90 (212) 327 00 11