Doç. Dr. Sevil Savaş Erdoğan ile Yeni Bir Hayata Merhaba Deyin...

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

İlk Kez Burun Dolgusu Yaptıracaklara Öneriler

Ameliyatsız rinoplasti olarak bilinen burun dolgusu, burundaki şekil bozukluklarının düzeltilmesi için kullanılan bir tıp yöntemidir. Özel dolgu maddeleri kullanılarak yapılan bu işlem enjeksiyon tekniğine dayanır ve burundaki asimetriler ile çöküntüleri düzeltebilir.

Cerrahi uygulamalardan korkanlar için ağrısız ve acısız bir çözüm olan burun dolgusu, lokal anestezi altında yapılır. İşlemin sonuçlarının hemen görülmesi ve iyileşme süresinin kısa olması nedeniyle tercih edilir. Geçici bir yöntem olan ve tekrarlanması gereken burun dolgusu nasıl yapılır, burun dolgusu yaptıramayacak kişiler kimler, burun dolgusu sonrasında dikkat edilecekler ve burun dolgusu fiyatları hakkında merak edilenlere yazımızda değineceğiz.

[widget-142]

Burun Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Burun dolgusu uygulanışı hemen hemen herkes için uygun olsa da her türlü şekil bozukluğunu tedavi edemez. Estetik amaçlar dışında tedavi amacıyla da kullanılan burun dolgusunun uygulanabilmesi için burundaki sorunun durun dolgusu ile giderilebilen bir bozukluk olması gerekir. Kimler burun dolgusu yaptırabilir ya da burun dolgusu hangi durumlarda uygulanabilir dediğimizde:

  • Burundaki hafif asimetri
  • Burun kemerinde oluşan çöküntü
  • Burun ucunun normale göre düşük olması
  • Burnun bir kısmının diğer yöne kıyasla daha çökük halde olması
  • Burunda küçük girintiler bulunması
  • Cerrahi burun estetiği ameliyatının ardından düzeltilememiş küçük bozuklukların varlığında burun dolgusu uygulanışı mümkündür. 

Burun Dolgusu Kimlere Uygulanamaz?

Burun dolgusu kimlere uygulanır sorumuzun yanıtından sonra kimlere uygulanamadığından bahsedelim. Bazı durumlarda burun dolgusu yapılamayabilir çünkü. Sıkça tercih edilen burun dolgusunun uygulanamayacağı kişi ve durumlar:

  • Hamile kadınlar
  • Bazı ciddi kronik hastalığı olan kişiler
  • Cilt hastalıkları olan kişiler
  • Aktif uçuğu olan hastalar
  • Burun dolgu maddesine alerjisi olabilecek kişiler
  • Burnunu küçültmek isteyen kişiler
  • Burun kemerinde şiddetli eğrilik olan kişiler
  • Nefes alma probleminin düzelmesini isteyen hastalar

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusunun yapılışı hakkında bilgi verecek olursak öncelikle günümüzde estetik amaçlı tercih edildiğinden bahsetmemiz gerekir. Burundaki şekil bozukluklarının giderilmesi veya daha güzel bir burun yapısı için burun dolgusu yapılır. Burun dolgusu işlemi ilk olarak doktorun burun yapısı ve şeklini incelemesi ile başlar. Kişinin şikayetleri ve beklentileri öğrenilir. Kişinin burnu dolgu yaptırmak için uygunsa operasyona karar verilir ve dolgu miktarı belirlenir. Ardından burun dolgusu nasıl uygulanır sorusunun yanıtına, yani uygulama aşamasına geçilir. 

Ardından dolgu yapılacak bölge lokal anestezik krem ile uyuşturulur ve antiseptik solüsyonla dezenfekte edilir. Dolgu maddesi olarak genellikle Hyaluronik Asit kullanılır. Dolgu maddesi düzeltilmesi istenen bölgelerde cilt altına enjekte edilerek uygulanır. İşlem sonrası hafif kızarıklık ve şişlik normaldir. Öncesi – sonrası fotoğraflarla değişim hastaya gösterilir. Hasta aynı gün günlük yaşantısına dönebilir. Burun dolgusu nasıl uygulanır sorusunu açıkladığımıza göre şimdi de burun dolgu işleminin diğer detayları ile devam edelim. 

Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Burun dolgusu yaptırmak isteyenler için burun dolgusu avantajlarından bahsedecek olursak;

  • Ameliyatsız şekilde daha estetik bir burun elde edilir.
  • Rinoplastiden daha ekonomiktir.
  • Acı ve ağrı gibi sorunlar oluşmaz.
  • Kişi günlük hayatına hemen dönebilir.
  • Kalıcı olmaması daha güvenilir olmasını sağlar.
  • Tek seansta etkisini görmek mümkündür.

Önemli!

Burun dolgusu sonrası başı yüksekte tutmak, burun bölgesinde oluşabilecek şişlikleri azaltabilir. Bu nedenle uyurken yüksek bir yastık kullanmak faydalı olabilir.

Burun Dolgusunun Dezavantajları ve Riskleri Nelerdir?

Burun dolgusu nasıl yapılır sorusunun dışında hastalar genellikle herhangi bir risk oluşup oluşmadığını merak eder. Burun dolgusunun dezavantajı bulunmadığını söylemek mümkündür. Son derece güvenli olmasının yanında nadiren görülen bazı risk faktörlerinden bahsetmek gerekir. Burun dolgusu riskleri olarak;

  • İşlem esnasında ya da sonrasında rahatsızlık ve ağrı hissi
  • Enfeksiyon
  • Uygulama bölgesinde şişlik ve morarma
  • Dolgu malzemesine karşı alerjik reaksiyon
  • Deri altında şişlikler
  • Cilt renginde değişim
  • Nefes alma güçlüğü
  • Asimetrik sonuçlar

Bu risklerle nadiren karşılaşılır. Profesyonel bir doktor ve klinik tercih ettiğinizde dolgu yaptırmanın yan etkileri ile karşılaşma riskiniz de o kadar düşük olacaktır.

Burun Dolgusu Çok Acır mı?

Burun dolgusu nasıl yapılır diye araştıranların merak ettiği bir diğer konu da işlemin ağrılı olup olmadığıdır. Burun dolgusu yapılışı hakkında bilgi almak isteyenlerin merak ettiği diğer konu da acı hissinin olup olmadığı. Lokal anestezik krem sürülerek uygulanan burun dolgusu acısız ve ağrısızdır. Dolayısıyla herhangi bir sorun yaşamazsınız. 

Burun Dolgusu Kaç Haftada Oturur?

Burun dolgusu sonrası hasta hemen değişimi görebilir. İlk 2 gün boyunca kızarıklık ve şişlik olabilir ancak ödem indiğinde 3 – 4 gün içerisinde olması gereken görüntüye sahip olunur. Bazı kliniklerde uygulamadan 2 hafta sonra kontrol yapılıp sonuç gözlemlenebilir. Burun dolgusu kalıcı mı sorusuna ise yaklaşık 12 – 18 ay boyunca kalıcıdır diyebiliriz.

Burun Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun dolgusu yaptırdıktan sonra burnunuza dokunmamalısınız. İyileşme süresince ağır hareketler yapmamalı ve burnunuzu riske atacak spor ve egzersizlerden kaçınmalısınız. Belli bir süre için sıcak duş almamak, alkol ve kahve tüketiminden sakınmak da alınması gereken başka tedbirlerdir. Dolgu uygulamaları sonrası doğrudan güneş ışığına maruz kalmak, sauna, hamam veya buhar odası gibi sıcak ve nemli ortamlarda bulunmak da tavsiye edilmemektedir. 

Burun Dolgusunu Eritmek Mümkün mü?

Bazı durumlarda burun dolgusu sonrası memnuniyetsizlik oluşabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında burun dolgusunu eritmek mümkündür. Bunun için kullanılan özel malzemeler vardır. Çeşitli enzimler yardımıyla gerçekleştirilen burun dolgusu eritme işlemi sonrasında kişi eski burnuna tekrar kavuşur.

[widget-143]

Burun Dolgusu Fiyatları Nedir?

Burun dolgusu nasıl yapılır sorusunun dışında en çok merak edilen burun dolgusu fiyatları elbette. Burun dolgusu fiyatları; uygulamayı yapacak doktor, burun yapısının bozukluğu, yapılacak işlem sayısı, dolgunun markası ve kalitesi, uygulama yapılacak merkez ve şehre göre değişmektedir. Burun estetiğinden daha ekonomik olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ucuza burun dolgusu yapan yerler de vardır ancak güvenilir dermatolog ve hastaneler dışında güzellik merkezleri vb. yerlerden uzak durmak gerekir. 

Burun dolgusu nasıl yapılır, burun dolgusu yaptıramayacak kişiler kimler, burun dolgusu sonrasında dikkat edilecekler ve burun dolgusu fiyatları hakkında merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz.

Yorum Yap

Randevu Al
Randevu Al +90 (212) 327 00 11