- Konu Başlıkları
- Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanır? Nasıl Sonuçlar Verir?
- Neden Dolgu Yaptırılır?
- Hangi Bölgelere Dolgu Yaptırılabilir?
- Pürüzsüz bir cilt herkesin hakkı...
- Dolgunun Yan Etkileri Var mı?
- Yüzde Dolgu Ne Kadar Dayanır? İşlem Ne Sıklıkla Tekrarlanmalıdır?
- Dolgu Yaptırma Fiyatları Ne Kadar?
Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanır? Nasıl Sonuçlar Verir?
Otuzlu yaşlardan itibaren ilk kırışıklıklar kendini göstermeye başlar. Genellikle göz çevresi ve kaş ortasında beliren kırışıklıklar, kişileri rahatsız etmeye başlar. Dolgu uygulamaları, cilde dolgunluk kazandırmak, genç görünüme yeniden kavuşmak ve kırışıklıkları azaltmak için yapılır. Çeşitli estetik merkezlerinde ve dermatoloji kliniklerinde uygulanan dolgu işlemleri, hyaluronik asit, kalsiyum hidroksiapatit, polikaprolakton veya polimetilmetakrilat gibi maddelerin vücuda enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir.
[widget-142]
Neden Dolgu Yaptırılır?
Her yaşın ayrı bir güzelliği olsa da gençliğin pürüzsüzlüğü, elastikiyeti ve güzelliği bir başkadır. Dolgu uygulamaları da bu gençlik etkisinin yeniden yaşanması için uygulanan bir işlemdir. Yaşlanma süreciyle birlikte meydana gelen dolgunluk kaybı, dolgu uygulamaları sayesinde yerini hacimli ve sıkı bir cilde bırakır. Bunun dışında ise dolgu maddeleri, ciltteki kırışıklıkları ve ince çizgileri doldurarak ve pürüzsüzleştirerek genç bir görünüm sağlar. Yüzde dolgu, yüz hatlarını belirginleştirmek için de kullanılır. Elmacık kemiklerinin veya çenesinin daha belirgin olmasını isteyenler dolgu uygulamalarına başvurabilir.
Tabii dolguya duyulan ihtiyacın en önemli nedenlerinden biri de hacim kaybı. Yaşlanma süreciyle birlikte yüzde hacim kaybı olabilir. Dolgu uygulamaları, yüzdeki hacim kaybını telafi ederek daha genç ve taze bir görünüm sağlar. Tabii dolgu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler mutlaka özenli bir şekilde takip edilir ve doktor önerilerine uyulursa...
Hangi Bölgelere Dolgu Yaptırılabilir?
Dolgu uygulamaları, farklı estetik amaçlar için yüzün belirli bölgelerine yapılabilir. İşte yüzde dolgu bölgeleri:
Dudak dolgusu: Dudak hacmini artırmak, dudak kontürünü belirginleştirmek veya dudak çizgilerini azaltmak için dudak dolgusu tercih edilir.
Elmacık kemiği dolgusu: Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi veya yüzdeki hacmin yeniden dengelenmesi için yapılır.
Çene dolgusu: Çene hattının belirginleştirilmesi veya çene hacminin artırılması için uygulanır.
Burun dolgusu: Burun şeklinin düzeltilmesi veya burun köprüsündeki çöküntülerin düzeltilmesi için tercih edilir.
Elmacık kemiği dolgusu: Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi veya yüzdeki hacmin yeniden dengelenmesi için yapılır.
Alın dolgusu: Alın çizgilerinin azaltılması veya alın çökmesinin düzeltilmesi için alın dolgusu tercih edilir.
Pürüzsüz bir cilt herkesin hakkı...
Dolgu uygulamaları, derin kırışıklıkları, hacim kaybını ve yara izlerini düzeltir.
Dolgunun Yan Etkileri Var mı?
Yüzde dolgu uygulamaları yapılan alın, burun, çene, elmacık kemiği, kaş arası ve dudak bölgelerinde ciddi yan etkiler görülmez. Genel itibariyle burun dolgusu, yanak dolgusu, çene dolgusu ve elmacık kemiği dolgusu uygulamaları zararsız ve güvenlidir. Ancak kişiden kişiye göre değişmekle birlikte hassasiyet, kızarıklık, enfeksiyon gibi kısa süreli yan etkiler görülebilir. Kişilerin dermatolog muayenesinden geçmeden dolgu yaptırmamaları gerekir. Hamileler, emziren kadınlar, alerjik reaksiyonları bulunanlar, aktif cilt enfeksiyonu geçirenler, dolgu malzemelerine karşı hassasiyeti bulunanlar, kan inceltici ilaçlar içenler ve kanser hastalarının dolgu uygulamaları yaptırmaları önerilmez. Ancak dermatoloji uzmanı muayenesinden geçtikten sonra doktor izin verdiği takdirde yaptırılabilir.
Yüzde Dolgu Ne Kadar Dayanır? İşlem Ne Sıklıkla Tekrarlanmalıdır?
Yüzde dolgu uygulanmalarının dayanıklılığı; kullanılan dolgu maddesinin türüne ve kişinin cilt yapısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle, hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri 6 ila 18 ay arasında dayanabilirken, daha kalıcı dolgu maddeleri (örneğin, kalsiyum hidroksiapatit veya polikaprolakton) 1 ila 2 yıl veya daha uzun sürebilir. Ancak, bu süreler kişiden kişiye ve uygulanan bölgeye göre değişebilir. Dermatoloji uzmanı ne sıklıkla gelmenizi öneriyorsa dolgu uygulamaları için o periyodu takip edebilirsiniz. Genel itibariyle 6 ila 12 ay aralığında dolgu uygulamalarını tekrarlatabilirsiniz.
[widget-143]
Dolgu Yaptırma Fiyatları Ne Kadar?
Dolgu fiyatları, seans başına veya enjekte edilen dolgu maddesinin miktarına göre belirlenir. Dolgu maddesi olarak kullanılan malzemenin türü, kalitesi ve markası da dolgu yaptırma fiyatlarını etkiler. Aynı şekilde yüzde dolgu uygulaması yapılacak alan da dolgu fiyatlarında belirleyici rol oynar. Burun dolgusu gibi küçük bir bölgeye uygulanan işlem ile alın arası dolgusu gibi daha geniş bir yüzeye uygulanacak işlemin fiyatlarının farklı olması normaldir. Ancak kişinin cilt tipi ve ihtiyaçları belirlenmeden dolgu uygulamaları fiyatları belirtmek doğru değildir. Dilerseniz randevu alarak analiz yaptırabilir; burun dolgusu, dudak dolgusu, çene dolgusu, elmacık kemiği dolgusu, alın dolgusu fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.